Hva bør man vite før man vurderer plastisk kirurgi?

Plastisk kirurgi

I forkant av plastisk kirurgi er det noen ting man absolutt bør vite på forhånd. Spesielt lurt er det å ta en prat med din kirurg før du bestemmer deg, slik at du kan få svar på de spørsmålene du sitter med. Jo flere spørsmål du stiller, desto tryggere kan du være på at ditt valg er riktig. I forbindelse har vi samlet sammen fem spørsmål som du kan stille kirurgen i forkant av et inngrep.

Det første spørsmålet er: hvorfor vil du gjøre dette? Er dette noe du har tenkt på i lang tid? Hvilke argumenter har du for at dette er en lur idé? Sammen med kirurgen din kan du diskutere slike spørsmål. I dette tilfellet snakker vi om et estetisk inngrep. Har du blitt inspirert? Handler det om selvtilfredshet? Vi snakker om en svært stor beslutning i livet her, noe som gjør det ekstra viktig å diskutere dette med fagfolk. Kanskje bør du snakke med gode venner og familie også i forkant av et mulig inngrep.

Hva ønsker du å oppnå med inngrepet? I forlengelse av det første spørsmålet, må du diskutere hva som er et ønskelig resultat. Handler det om å se yngre ut, endre utseende eller noe helt annet? Snakker vi om kortsiktige eller langsiktige inngrep? Det finnes flere metoder for å gjennomføre de ulike inngrepene, derfor bør du se nærmere på de relevante bivirkningene også.

Hvilken kirurg skal utføre inngrepet? Det finnes mange muligheter på markedet. Her bør du gjøre et grundig research, finne referanser og snakke med selve kirurgene. Det er faktisk slik at hvem som helst kan kalle seg for en kosmetisk kirurg. En god idé kan være å finne frem noen konstruktive spørsmål å stille kirurgene.

I forlengelse av det tredje spørsmålet, bør du undersøke hvor det hele skal foregå? Virker lokalene troverdige og profesjonelle? Er det gode hygieniske rutiner? Ta gjerne en titt i lokalene på forhånd. Kanskje kan du be om en liten omvisning også.

Et femte spørsmål er pris. Hva koster operasjonen? Finn ut hva som inngår i prisen og mulige ekstrakostnader. I tillegg bør du nok sammenligne flere klinikker for å danne deg et bilde på hvem som gir det det beste tilbudet.

Med disse fem spørsmålene har du et grunnlag til å være bedre forberedt før du vurderer å gjennomføre plastisk kirurgi.