Kvinnovasjon

SIVAs satsing på kvinnelige gründere

Sør-Trøndelag

Sør-Trøndelag

Kvinnovasjon i Sør-Trøndelag er et samarbeid mellom LEN (Leiv Eiriksson Nyskaping), NTNU og Fosen Næringshage. Det er for tiden to aktive grupper i Sør-Trøndelag. Den ene gruppen har eksistert siden 2009 og består av 14 kvinnelige gründerprosjekter fra kommuner Trondheimsfjorden rundt. Den andre gruppen ble etablert i 2011. Deltakerne her er hovedsakelig rekruttert blant ansatte og nåværende og tidligere studenter ved NTNU. Ulike bransjer er representert, blant annet design og produksjon av klær, media og kommunikasjon, kunst og kultur, ernæring og helse, service og ledelse.

Gjennom prosjektet får deltakerne tilbud om gode faglige seminarer og kurs. De motiveres og inspireres til å ta beslutningen om å etablere egen bedrift, og ikke minst gjennomføre etableringen. De får også tilgang til et solid faglig nettverk og hver enkelt gründer får tilbud om individuell oppfølging hos LEN.

Prosjektleder i Sør-Trøndelag
Ann-Kristin Johansen
akjohansen@dynamiskhelse.no
45 66 74 43

Ble forberedt gjennom Kvinnovasjon

– Uten Kvinnovasjon hadde vi nok ikke vært her vi er i dag, sier Karoline Fæmundshytten og Tina Forselius som nylig åpnet sin butikk Essence Røros.

Innovasjon i Kvinnovasjon

Kvinnovasjonsmiljøene i Fjellregionen og Trondheimsfjorden Rundt slår seg sammen og arrangerer en stor, felles samling i oktober. – Med slike fellessamlinger kan vi fordele ressurser og spille på et langt større nettverk både faglig og sosialt, mener prosjektlederne.

Månedens gründer vant pris

Sykepleierforbundets oppfinnerpris gikk til Ann-Kristin Johansen, for interaktiv digital læringsplattform i helsevesenet. Nå lanserer hun førstehjelpsapp.

VedleggStørrelse
hellem-1.jpg130.3 KB