Kvinnovasjon

SIVAs satsing på kvinnelige gründere

Business av bygdebryllup

Bryllupssesongen er i gang! Det er jo spennende i seg selv, men businessdelen rundt Bryllup er kanskje mest spennende. Gjennom god starthjelp fra Kvinnovasjon, har konseptet Bryllupsbygda blitt utviklet de siste årene. Det var med grunnlag i de mange selskapslokalene og de flotte naturgitte forholdene rundt Norefjell, at bygdejenta Live Skinnes kom på å sette sammen dette til ett produkt.

Live skulle flytte hjem til bygda etter endt utdannelse i entreprenørskap og innovasjon. Og den innovative tankegangen , sammen med at hun selv skulle gifte seg, fikk tankene til å spinne. ” En enkel definisjon på innovasjon er rett å slett ”Nye sammensettinger av kjente resurser ” sier Live, og følger opp med ” Det er jo sjelden man kommer over nye grunnstoffer man ikke veit finnes, så det er bare å sette det kjente sammen i nye former- enten det er små prosessinnovasjoner eller radikale innovasjoner. Så å sette sammen alle tilbud rundt bryllup – er jo ikke ” rakettforskning” , men det gjør det lettere for kundene å ta valg - de finner alt på et sted, og ikke minst lar mange seg inspirere av ”brudehistoriene” fra tidligere bruder. Et unikt konsept, flotte bilder og kvalitetsprodukter – sammen med mange gode tilbakemeldinger- gir grobunn for bryllupene i ”Bryllupsbygda”

Bryllupsbygda er 11 selskapslokaler fra eventyrslottet Villa Fridheim på en øy i Krøderfjorden, til Eggedal Borgerstue eller Ringnes Herregård, til Tempelsetra på høyfjellet, og til kunstinstitusjoner som Blaafarveværket. Du kan ta brudeferden med enten båt, bestille damplokomotivet Krøderbanen, kjøre hest og vogn, leie fine biler – eller kanskje ta heisen på skisenteret? Vielsen kan skje på 15 forskjellige kirker i 3 kommuner, eller ute i naturen. Mulighetene er mange, og mange vet å benytte seg av det! ” I 2009 – var det 18 brylluper i Norefjellregionen til sammen. Nå i 2012 , etter 1,5 års drift , er det booket 47 brylluper !” sier en engasjert Skinnes. ” En side av saken er at mange brudepar får en fantastisk opplevelse og minne for livet. Den andre siden er at bedrifter i Norefjellregionen kan klare seg i sommersesongen selv om det ikke er snø på fjellet. Ved å komplimentere vintersesongen, kan man skape helårs arbeidsplasser og bli en helårsdestinasjon. For gjestedøgn blir det, da bryllupene varer 3 dager til ende….

www.bryllupsbygda.com

www.facebook.com/bryllupsbygda

Les om Brudehistoriene på www.bryllupsbygda.com/brudehistorier